Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna zapiekanka na chłodne dni, rozgrzewająca i sycąca.
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 32
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 722
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3874
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 437
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2296
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 32
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 722
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3874
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 437
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2296
Składniki
Ugotować ziemniaki.
Cebulę i marchewkę posiekać w kostkę, czosnek pokroić w plasterki
Warzywa podsmażyć na rozgrzanej oliwie przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodać zmielone mięso smażyć aż przestanie być różowe, następnie dodać koncentrat pomidorowy oraz przyprawy: oregano, sól, pieprz oraz sos Worcestershire i liść laurowy, wymieszać i smażyć całość kolejne 5 minut.
Pieczarki pokroić w plasterki, wrzucić na patelnię, dodać groszek i bulion, dusić całość aż część płynu odparuje, około 3-4 minuty.
Zawartość patelni przełożyć do naczynia do zapiekania.
Do ugotowanych ziemniaków dodać masło, sól, pieprz i śmietankę, zmiksować na gładkie puree.
Puree rozłożyć na wierzchu zapiekanki, posypać startym żółtym serem i wstawić do rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika.
Zapiekać około 30 minut aż wierzch zapiekanki nabierze złotego koloru.