Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i prosta zapiekanka.
Smaczny dodatek do drugiego dania, młoda kapusta z marchewką i koperkiem.
Odsłon: 84
Propozycja udek z przyprawą chińską zwaną 5 przypraw czy ziół, jak kto woli....
Odsłon: 115
Smaczny dodatek do drugiego dania, młoda kapusta z marchewką i koperkiem.
Odsłon: 84
Propozycja udek z przyprawą chińską zwaną 5 przypraw czy ziół, jak kto woli....
Odsłon: 115
Składniki
Ryż gotujemy al dente. Cebulę kroimy w kostkę i razem z mięsem mielonym smażymy na rozgrzanym tłuszczu ,widelcem rozbijając grudki. Pieczarki oczyszczamy ,kroimy w plasterki ,dodajemy do mięsa i dalej smażymy ok. 10-15 min. Studzimy. Dodajemy kukurydzę osączoną z zalewy ,posiekaną natkę oraz 150 g sera żółtego. Mleko mieszamy z jajkiem i dodajemy do całości ,dokładnie mieszamy ,do smaku doprawiamy solą ,pieprzem i mieloną kozieradką. Przekładamy do naczynia żaroodpornego ,posypujemy resztą sera. Zapiekamy 15 min pod przykryciem w temperaturze 200°C ,następnie odkrywamy i zapiekamy jeszcze 10 min.