Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na kolację lub obiad
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 164
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 21
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 164
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 21
Składniki
Ryż ugotować w osolonej wodzie na miękko. Wysypać na miskę lub naczynie żaroodporne, by chwilę przestygł. Dodać odsączoną kukurydzę i łyżkę przyprawy, dokładnie wymieszać. Ułożyć ciasno na spodzie naczynia.
Mięso i cebulę pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu razem z resztą przyprawy. Paprykę oczyścić, pokroić w kostkę. Korniszony posiekać w talarki, odsączyć, ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Ryż posmarować warstwą ketchupu, posypać połową sera. Na to położyć paprykę i ogórki, następnie mięso z cebulą i warstwę majonezu. Posypać resztą sera.
Zapiekać w nagrzanym piekarniku do 180 stopni do rozpuszczenia sera - około 20 minut.