Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4433
Szybka i smaczna
Odsłon: 225
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 144
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 309
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 475
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 4433
Szybka i smaczna
Odsłon: 225
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 144
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 309
Pyzy to potrawa pochodząca z kresów wschodnich, popularna na Mazurach, Suwals...
Odsłon: 475
Składniki
Brukselkę gotujemy w osolonej wodzie ok. 40 min. Z mięsa mielonego robimy pulpeciki w rozmiarze brukselki (przygotowujemy je podobnie ,jak kotlety mielone) . Można je nie dosmażać ,w piekarniku dojdą. Pomidory wrzucamy do garnka i pozbywamy się nadmiaru płynu. W osobnym naczyniu łączymy śmietanę z jajkami i startym żółtym serem ,doprawiamy do smaku solą pieprzem (sos na wierzch).
Do naczynia żaroodpornego wkładamy warstwami ugotowaną brukselkę ,pulpeciki , pomidory ,na górze ma być brukselka ,którą zalewamy sosem śmietanowym. Pieczemy 45 min w temperaturze 190 stopni.