Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna, sycąca, po prostu pyszna...
Polecam kluski śląskie w wersji z posiekanym koperkiem ( można drobno posieka...
Odsłon: 26
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 55
Następny pomysł na zapiekankę warzywną na obiad czy kolację.
Odsłon: 50
Polecam kluski śląskie w wersji z posiekanym koperkiem ( można drobno posieka...
Odsłon: 26
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 55
Następny pomysł na zapiekankę warzywną na obiad czy kolację.
Odsłon: 50
Składniki
Kalafior oraz ziemniaki (w mundurkach) ugotowac al dente. Cebulę zrumienic na maśle, pod koniec dodac mąkę, zalac szklanką wywaru z kalafiora, gotowac,aż powstanie sos.
Naczynie żaroodporne wysmarowac tłuszczem, na dnie ułożyc różyczki kalafiora wymieszane z łyżeczką bazyli i pieprzem, na nich ziemniaki wymieszane z łyżeczką bazyli i pieprzem. Następnie podsmażona szynka, sos, i ser żółty. Zapiec w temp. 180 stopni 30,40 minut. Smacznego