Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tania szybka i syta
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Cebule posiekać, pieczarki pokroić w plastry i wszystko razem podsmażyć przez ok 10 min. Dorzucić pomidory z puszki razem z ich sokiem i sosem do makaronów <pudliszki>. Parówki kroimy w plasterki i dorzucamy do wszystkiego. Doprawiamy solą, pieprzem , papryką ostrą i ziołami według uznania. Jak jest już gotowe to dodajemy troche sera tartego i mieszamy.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Kiedy już będzie miękki odcedzamy. Makaron przekładamy do naczynia żaroodpornego i dodajemy do niego cały nasz sos. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Na wierzchu posypujemy dużą ilością tartego sera i zapiekamy w piekarniku przez ok 14min. Gdy już będzie gotowe górę posypujemy oregano i podajemy. Smacznego!!!