Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe danie główne, lub przekąska na różnego rodzaju przyjęcia i spotkania towarzyskie. Połączenie mięsa drobiowego z warzywami.
Tiramisu to tradycyjny włoski deser na bazie biszkoptów, z przepysznym kremem...
Odsłon: 15639
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 53
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1608
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 98
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 312
Tiramisu to tradycyjny włoski deser na bazie biszkoptów, z przepysznym kremem...
Odsłon: 15639
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 53
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1608
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 98
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 312
Składniki
- pokroić mięso na niewielkie kawałki, - na patelni rozgrzać olej i usmażyć na nim mięso z wszystkich stron i doprawić je solą i pieprzem, - pokroić cukinię na cienkie plasterki, paprykę na cienkie paseczki a pora na talarki, - formę do zapiekanek wysmarować masłem i ułożyć w niej kolejno połowę warzyw, mięso a następnie drugą połowę warzyw,
- bulion wymieszać z płową creme fraiche, - czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, - bazylię pokroić na cienkie paseczki, - czosnek i bazylię dodać do bulionu, - tak przygotowaną mieszanką polać zapiekankę
- pozostałą część creme fraiche rozsmarować na zapiekance, - formę wsunąć do piekarnika rozgrzanego do temperatury 225 stopni, - zapiekać całość przez 20 minut, - podawać na gorąco,