Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab zapiekany w serze żółtym i winie, w towarzystwie pieczarek... Pycha!
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 508
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 171
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 122
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14620
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 49
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 74
Przepis dnia
Doskonały zamiennik pieczywa dla osób na diecie niskowęglowodanowej lub ketog...
Odsłon: 508
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 171
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 122
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14620
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 49
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 74
Składniki
Wykonanie: Schab pokroić w plastry o grubości 2 cm, rozbić tłuczkiem i obsmażyć na oliwie z obu stron na złoto. Posypać solą i pieprzem i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Obłożyć wędzonką, posypać drobno posiekanymi pieczarkami. Ser zetrzeć i podgrzać z winem na wolnym ogniu do rozpuszczenia (lecz nie zagotować). Zalać zapiekankę i włożyć do piekarnika nagrzanego do 230 stopni na 20-25 minut.