Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki w innym wydaniu .......
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 235
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 531
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 235
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 531
Składniki
1) Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. 2) Cebule podsmażamy na złoty kolor i doprawiając solą oraz pieprzem. 3) Kiełbasę kroimy w kostkę bądź w koła i podsmażamy na patelni. 4) Jajka rozbełtać i doprawić papryką słodką. 5) Ser zetrzeć na dużych oczkach.
Naczynie żaroodporne wysmarować niewielką ilością masła. Układamy warstwy: ziemniaki pokrojone w koła, cebulę i kiełbasę, posypujemy: bazylią, majerankiem i oregano oraz serem żółtym. Następnie znów ziemniaki, cebula, kiełbasa, przyprawy i całość zalewamy rozbełtanym jajkiem z papryką oraz posypujemy dużą ilością sera żółtego. Pieczemy w piekarniku pod przykrywką w temp. ok 180-200 C do momentu roztopienia się sera i dodatkowe 5-10 minut bez przykrywki aby górną warstwę sera zrumienić.