Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne danie na obiad.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 698
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16827
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 127
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 698
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16827
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 127
Składniki
Wykonanie: Grzyby opłukać, namoczyć i ugotować do miękkości, po czym odsączyć i zmielić razem z cebulą. Ziemniaki ugotować w mundurkach z dodatkiem soli, obrać i pokroić w grube plastry. Jajka ugotować na twardo i również pokroić w grube plastry. Formę wysmarować tłuszczem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem i obłożyć połową ziemniaków z grzybami i jajkami.
Wierzch zapiekanki obłożyć szczelnie ziemniakami. Śmietanę wymieszać z solą, pieprzem, chrzanem, mąką i zalać zapiekankę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiec złociście przez około 20 minut.