Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem po prostu przychodzi ochota na żeberka.. no i dzisiaj był ten dzień :)
Przepis dnia
Pyszne i miękkie naleśniki, przełożone lekkim farszem ze szpinaku i fety.
Odsłon: 48174
Pyszne i soczyste kotlety mielone? Nic prostszego! Łapcie przepis Arek Gie
Odsłon: 95
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 769
Wolnowarowych eksperymentów ciąg dalszy. Tym razem chęć przyszła na gołąbki z...
Odsłon: 51
Przepis dnia
Pyszne i miękkie naleśniki, przełożone lekkim farszem ze szpinaku i fety.
Odsłon: 48174
Pyszne i soczyste kotlety mielone? Nic prostszego! Łapcie przepis Arek Gie
Odsłon: 95
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 769
Wolnowarowych eksperymentów ciąg dalszy. Tym razem chęć przyszła na gołąbki z...
Odsłon: 51
Składniki
Żeberka kroimy na mniejsze kawałki, tak aby w każdej porcji były 2 kości, nacieramy papryką, oregano, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem a następnie wkładamy do lodówki na ok 2h.
Wyjmujemy z lodówki i podsmażamy na złoto na oliwie z oliwek - z obu stron.
Do żeberek wlewamy szklankę bulionu, posiekaną w piórka cebulkę i czosnek.
Zmniejszamy ogień i dusimy aż mięso stanie się miękkie.
Wyjmujemy mięso a sos doprawiamy szczyptą chili i musztardą. Wlewamy śmietankę i na wolnym ogniu redukujemy aż zgęstnieje.
Do sosu wkładamy jeszcze na chwilę mięso i dusimy przez 10 min.
Smacznego :)