Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, ale niezwykle smaczne i szybkie danie, inspirowane wloska kuchnia i nie tylko...
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 19
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 671
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 68
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 180
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 19
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 671
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 68
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 180
Składniki
Ziemniaki ugotowac w mundurkach, obrac i pokroic w plastry. Ulozyc na blasze do pieczenia, doprawic sola i pieprzem. Posmarowac kazdy plaster pomidorowym pesto*, nalozyc plsterek salami, pomidora, listek bazylii i plaster mozzarelli. Piec ok. 20 min. w temp. 200°C * przepis na domowe pesto: https://smaker.pl/przepis-pesto-rosso-all-arrabbiata,107526.html
Ogórka i morele pokroic w kostki, cebule i ziola drobno posiekac. Wszystko razem wymieszac, doprawic i odstawic na ok. godzine, aby sie "przegryzlo".
Ziemniaki podawac z salsa.