Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowite, delikatne i soczyste w środku paluszki rybne, otulone chrupiącą i aromatyczną panierką. Paluszki są proste i szybkie w przygotowaniu i będą świetnym pomysłem na obiad dla wszystkich małych smakoszy ryb :)
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 2292
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 47
Pyszne i soczyste kotlety mielone? Nic prostszego! Łapcie przepis Arek Gie
Odsłon: 939
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 2292
Wzbogacony o smak orzechów sos beszamelowy nadaje się do zapiekanek warzywnyc...
Odsłon: 47
Pyszne i soczyste kotlety mielone? Nic prostszego! Łapcie przepis Arek Gie
Odsłon: 939
Składniki
Pstrąga pozbawiamy skóry i dzielimy go na równe paluszki, które oprószamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Bułkę tartą mieszamy z kurkumą i czosnkiem granulowanym, a następnie panierujemy kawałki pstrąga kolejno w mące, jajku i bułce tartej z przyprawami.
Paluszki w panierce smażymy z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju rzepakowym na złoty kolor. Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym. Życzę smacznego! :)