Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz mięso drobiowe, por nie obcy Tobie ? To zatem danie dla Ciebie !
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3342
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 148
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 677
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 84
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3342
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 148
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 677
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 84
Składniki
Mięso opłukałem, osuszyłem, pokroiłem na płaty i lekko rozbiłem. Doprawiłem solą i pieprzem, skropiłem sokiem z cytryny. Przykryłem i odstawiłem na 30 minut do lodówki. Dymkę i natkę drobno pokroiłem ,wymieszałem. Każdy płat mięsa posmarowałem musztardą, posypałem mieszaniną natki i dymki, przykryłem plasterkami boczku, zawinąłem i spiąłem wykałaczkami, lekko oprószyłem mąką . Pory umyłem, osuszyłem , białe części przeciąłem wzdłuż na połówki i wyłożyłem nimi posmarowaną masłem żaroodporną formę. Na porach ułożyłem mięso , skropiłem bulionem doprawiłem gałką muszkatołową i pieprzem. Na każdym zrazie położyłem mały kawałek masła, zapiekałem godzinę w temperaturze 190 stopni C przykryte folia aluminiową. Śmietanę wymieszałem z żółtkiem, solą i białym pieprzem, polałem mięso i zapiekałem jeszcze 10 minut.