Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic na to nie poradzę że bardzo lubię truskawki. Dużo moich potraw jest właśnie przy ich użyciu. Nie ma nic lepszego jak w tak ciepłe dni zjeść schłodzoną zupkę. Ja podaję z makaronem można bez.
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 69
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 131
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 69
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 131
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Składniki
1,5 l wody ugotować z truskawkami lub wiśniami (jeszcze lepsza) do tego dodać cukier waniliowy, 2 łyżki czubate cukru, 2-2,5 łyżki cytryny. Gotować 10 min. Ugotować w między czasie makaron. Ja kupuję makaron "Dobrusia" z biedronki.
W osobnym kubeczku rozrabiasz sobie kisiel (np truskawkowy) 1-1,5 łyżki, tylko tyle żeby zupkę związało i pod koniec jak już zdejmiesz z ognia w wlewasz kisiel i cały czas mieszać.