Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 19
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 167
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2685
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 53
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 257
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 19
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 167
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2685
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 53
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 257
Składniki
Umyte i oczyszczone ogony wieprzowe włożyć do zimnej i osolonej wody , zagotować i odcedzić. Do odcedzonych ogonów dołożyć obrane warzywa ,liście laurowe ,ziele angielskie, zalać wodą ,posolić i doprawić pieprzem ,nastawić na wolny ogień i gotować do miękkości. Na patelni usmażyć pokrojoną w kostkę cebulę ,następnie dodać majeranek i czerwoną paprykę ,przesmażyć. Na patelnię wlać sok pomidorowy wymieszany z przecierem i smażyć jeszcze chwilę. Ugotowane na miękko warzywa i mięso wyciągnąć z wywaru i wlać do niego cebulę z pomidorami. Wrzucić też obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Warzywa pokroić w drobną kostkę ,ogony obierać z mięsa i dodać do zupy. Gotować jeszcze około 30 - 40 minut.