Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa ogórkowa , szybka i prosta na bulionie warztwnym
Znakomity domowy chleb z gara. Aby wyszedł idealny najlepiej piec go w garnku...
Odsłon: 39
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 409
Polecam.
Odsłon: 382
Znakomity domowy chleb z gara. Aby wyszedł idealny najlepiej piec go w garnku...
Odsłon: 39
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 409
Polecam.
Odsłon: 382
Składniki
Włoszczyznę obieramy, a marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystko wrzucamy do gotującej się wody (2,5l ). Solimy pieprzymy, dodajemy dwa listki laurowe i ziele angielskie i gotujemy do miękkości warzyw Około 0,5h. W tym czasie ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Gdy warzywa są już miękkie wyjmujemy włoszczyznę tj. seler, pietruszkę, pora i dodajemy ziemniaki. Gotujemy około 10 minut i po tym czasie dodajemy tarte ogórki wraz z sokiem. Ja uwielbiam bardzo kwaśną więc wlewam całość :) Zupę zagotowujemy i jeśli chcemy aby nabrała ładnego koloru dodajemy łyżkę śmietany do zup. Na koniec dorzucamy koperek i chwilę trzymamy na ogniu. Smacznego