Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 66
Przepyszny rosołek jak u mamy
Odsłon: 77
Zdrowa zupka na każdą okazję.
Odsłon: 95
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 18478
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 66
Przepyszny rosołek jak u mamy
Odsłon: 77
Zdrowa zupka na każdą okazję.
Odsłon: 95
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 18478
Składniki
Na niewielką ilość gorącego oleju rzepakowego wrzuciłam 80 dag łopatki wieprzowej pokrojonej w kosteczkę. Kiedy mięso się ścięło, dodałam 2 posiekane cebule, czerwoną paprykę pokrojoną w kosteczkę, łyżkę słodkiej mielonej papryki, 2 marchewki, chilli, tymianek i sól do smaku. Dusiłam do miękkości mięsa co jakiś czas podlewając wodą.
Do osobnego garnka wlałam 3 litry wody, dodałam 2 pietruszki, pół dużego selera, 4 ziela angielskie i 2 liście laurowe. Gotowałam godzinę.
Na niewielkiej ilości oleju zrumieniłam kilogram pieczarek pokrojonych w ćwiartki.
Na koniec wszystko połączyłam w garnku z wywarem z pietruszki i selera, dodałam krojone pomidory z puszki, puszkę czerwonej fasoli i garść natki pietruszki.