Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i szybka zupa sezonowa o orientalnym smaku
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 269
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 8
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 198
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 269
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 8
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 198
Składniki
Marchew obrać, pokroić talarki, gotować w małej ilości wody przez 10 -15 minut. Dodać pokrojoną papryczkę, bez gniaz nasiennych
Dynię obrać, pokroić i dodać do marchwi, gotować kolejne 15 minut.
Gdy warzywa będą już miękkie, zupę zdjąć z ognia, dodać imbir, pastę curry i zmiksować blenderem. Gotować przez kolejne 5 minut. Następnie dodać mleko kokosowe.
Zioła opłukać, pokroić niezbyt drobno i dodać do zupy zdjętej z ognia. Zostawić zupę na 5 minut,aż przejdzie aromatem ziół.
Na talerzu posypać zupę pestkami dyni i słonecznika.
Smacznego!