Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna :)
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 256
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 34
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 256
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 34
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Składniki
Fasolę moczymy przez ok. 12 godzin w wodzie wraz z zielem angielskim i listkami laurowymi. Gdy fasola zmięknie przelewamy wraz z wodą i przyprawami do garnka, uzupełniamy wodą o ok. 2 litry, wkładamy żeberka i gotujemy ok. 1,5 godziny na małym ogniu, po czym dodajemy pokrojoną w kostkę marchew, pietruszkę i seler. Gotujemy razem ok. pół godziny (wtedy fasola powinna być już miękka, jeśli nie - gotujemy aż zmięknie). Ok. 10 minut prze końcem gotowania dorzucamy sparzone, obrane, starte na grubej tarce pomidory. W rondlu rozgrzewamy 3 łyżki oleju i szklimy drobno posiekaną w kostkę cebulę. Gdy cebulka zacznie się rumienić, dodajemy mąkę i robimy zasmażkę, którą następnie dodajemy do zupy. Gotujemy razem przez ok. 5 minut. Na koniec dorzucamy majeranek pieprz , czerwoną paprykę i sól gdy jest jej za mało.