Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 91
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1765
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2707
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 705
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 91
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1765
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2707
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 705
Składniki
kości dobrze opłukać i wstawić do gotowania
zebrac "szumowiny" z wody i dodać fasole
gdy fasola będzie miękka wyciągamy kości i dodajemy pokrojoną w kostke kiełbaske i boczek
kości obieramy i dodajemy mięsko do zupy
dodajemy wszystkie przyprawy
dodajemy przecier pomidorowy
na końcu dokładamy do zupy troszke śmietany
Go tujemy na koniec jeszcze z 5 minutek:))
SMACZNEGO!!!
Nie podaje dokłądnych proporcji gdyż wiem, że niektórzy z Państwa wolą w zupie wiecej mięska , niektórzy mniej. Czasem robi sie taką fasolową na gęsto i wychodzi fasolka po bretońsku.