Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 29
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 692
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 73
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 188
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 29
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 692
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 73
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 188
Składniki
Groszek cukrowy umyć, oczyścić. Jajka ugotować na twardo.
Na rozgrzanym maśle zasmażyć mąkę, dodać wywar drobiowy cały czas mieszając, zagotować, dodać pokrojony groszek i śmietanę, doprawić solą i pieprzem.
Gotować do miękkości groszku. Pod koniec gotowania dodać pokrojone w kostkę jajka. Oddzielnie ugotować marchewkę.
Zupę podawać udekorowaną kwiatuszkami wyciętymi z marchewki. Podawać z pieczywem lub ziemniakami puree.