Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja zupa kapuśniak. Akurat na chłodne dni.
Szparagi na maśle to prawdziwie wiosenne danie, które przygotujesz od zera ju...
Odsłon: 1065
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 4416
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 395
Szparagi na maśle to prawdziwie wiosenne danie, które przygotujesz od zera ju...
Odsłon: 1065
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 4416
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 395
Składniki
Na wywarze z kosci gotujemy ziemniaki, mona wrzucić kostkę wołową, łyżkę warzyw suszonych. Jak ziemniaki bedą miękkie dodajemy kapuste kiszoną ( wypłukaną dwa razy, pokrojoną). Wrzucamy mięso obrane z kości. Gotujemy wg ubodoban - co do miękkości kapusty, ja np. wolę bardziej twardą, nierozgotowaną. Na koniec z masła, cebulki (podsmażamy do zarumienienia) i mąki robimy zasmażkę, wlewamy do garnka, dodajemy śmietanę( jezeli ktos chce) i zagotowujemy. Doprawiamy wegetą. Ja na talerzu zazwyczaj doprawiam duzą ilością pieprzu i odrobiną magi- jezeli potrzeba.