Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ok. 1 L zupy. Zupę można podawać z pieczywem lub grzankami.
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 263
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 56
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5369
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 263
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 56
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5369
Składniki
Czosnek i cebulę obieramy i kroimy. Ziemniaka obieramy i kroimy w grubą kostkę. W rondelku rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę. Chwilę podsmażamy, aż nabierze złotego koloru i wrzucamy czosnek. Po króciutkim podsmażeniu czosnku dodajemy ziemniaka oraz brokuły i brukselkę (bez rozmrażania). Dolewamy wodę lub bulion (nie polecam żadnych bulionów z kostki).
Gdy zupa się zagotuje zmniejszamy płomień i gotujemy ok. 20 min. Doprawiamy dość mocno pieprzem i gałką muszkatołową. Miksujemy zupę na gładki krem. Można zabielić jogurtem naturalnym, jeśli ktoś lubi.