Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa jest bardzo wykwintna i godna najwybitniejszych podniebień.
Bo geniusz tkwi w prostocie. Pyszny, orzeźwiający i kolorowy deser, który zas...
Odsłon: 22
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodat...
Odsłon: 20
Tym razem 2 chlebki, każdy o wadze 90 g po upieczeniu z kilograma mąki miesza...
Odsłon: 464
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 305
Bo geniusz tkwi w prostocie. Pyszny, orzeźwiający i kolorowy deser, który zas...
Odsłon: 22
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodat...
Odsłon: 20
Tym razem 2 chlebki, każdy o wadze 90 g po upieczeniu z kilograma mąki miesza...
Odsłon: 464
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 305
Składniki
1. Szparagi obieramy i odcinamy twarde końce. Obierki gotujemy przez 20 minut w 500 ml rosołu. Po upływie czasu rosół odcedzamy i dodajemy wcześniej obrane szparagi pokrojone w 3 cm kawałki. Gotujemy do miękkości (25 minut). Szparagi wyjmujemy. Do wywaru wlewamy 1 litr rosołu. i dodajemy łyżeczkę cukru.
2. Z masła i mąki robimy zasmażkę, Zasmażkę rozprowadzamy rosołem, ciągle mieszając aby nie powstały grudki.. Zasmażkę wlewamy do rosołu i gotujemy 1 minutę. Zestawiamy z ognia..
3.2 żółtka mieszamy że śmietaną i zaciągamy tym zupę. Dodajemy sparagi i delikatnie podgrzewamy.(Nie gotujemy!!!!). Solimy do smaku.
Nalewamy do filiżanek i posypujemy posiekaną pietruszką.
Ps .Przepis pochodzi z miesięcznika " Ty i Ja" a przypomniany przez "seniorkę" z cin-cina