Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zgodnie z naturą mózgu i żołądka trzeba spełniać swoje zachcianki. Tak powstała jedna z nich
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 209
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 172
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 1995
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 209
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 172
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 1995
Składniki
W garnku podgrzewamy olej kokosowy, następnie wsypujemy wcześniej posiekanego pora. Dusimy aż zrobi się miękki. Zalewamy bulionem. Kalafiora myjemy dzielimy na różyczki i dodajemy do wywaru. Gotujemy do miękkości. Wlewamy śmietanę wymieszaną z 1 łyżką mąki i odrobiną bulionu. Blendujemy, wrzucamy pokruszony ser blue. Doprowadzamy do wrzenia na wolnym ogniu. Doprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy z ognia. Podajemy z grzankami lub groszkiem ptysiowym i posypujemy koperkiem.