Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowa smaczna i rozgrzewająca zupa na chłodne dni.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1753
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 251
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1753
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 251
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Składniki
Dynię obieramy ze skóry pozbywamy się środka i kroimy na mniejsze kawałki.
Czosnek, dymkę, imbir i papryczkę drobno kroimy.
W dużym garnku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy posiekane składniki i chwilę podsmażamy. Ponieważ akurat nie miałem w domu świeżego imbiru i pepperoni , użyłem tych przypraw w proszku.
Wrzucamy pokrojoną dynię i chwilę podsmażamy mieszając.
Zalewamy bulionem (ja wykorzystałem wcześniej przygotowany zamrożony bulion) i gotujemy pod przykryciem ok. 20 - 25 minut.
Następnie doprawiamy otartą skórkę z cytryny, cynamonem, gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Blenderem ucieramy całość na gładki krem.
Dodajemy mleczko kokosowe, mieszamy i ponownie zagotowujemy.
Krem podajemy posypany groszkiem ptysiowym lub grzankami.