Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowity smak kurek powali na kolana każdego konesera grzybów.
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 87
Placki z cukinii bez mąki są idealną propozycją na obiad dla tych, którzy nie...
Odsłon: 16543
Kremowy sernik z dodatkiem serka mascarpone, z kokosem i mielonymi migdałami....
Odsłon: 35
Tiramisu to tradycyjny włoski deser na bazie biszkoptów, z przepysznym kremem...
Odsłon: 15768
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 74
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 87
Placki z cukinii bez mąki są idealną propozycją na obiad dla tych, którzy nie...
Odsłon: 16543
Kremowy sernik z dodatkiem serka mascarpone, z kokosem i mielonymi migdałami....
Odsłon: 35
Tiramisu to tradycyjny włoski deser na bazie biszkoptów, z przepysznym kremem...
Odsłon: 15768
Uwielbiam wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe – mało roboty, mało zmywa...
Odsłon: 74
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i razem z oczyszczonymi kurkami (100 g zostawiamy) oraz pokrojoną w drobną kostkę marchewką podsmażamy na maśle ,zalewamy białym winem dodajemy kilka gałązek świeżego tymianku i odparowujemy. Następnie zalewamy gorącym bulionem. Kiedy kurki zrobią się miękkie ,doprawiamy solą oraz pieprzem. Zupę miksujemy ,dodajemy pozostałe kurki ,podsmażone na maśle oraz drobny makaron (u mnie zacierka matuli) i gotujemy do miękkości kurek i makaronu ,często mieszając by makaron nie przywarł do dna. Następnie dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy ,lekko podgrzewamy (nie gotujemy). Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.