Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smak i bomba witaminowa.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10549
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 910
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4926
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 848
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10549
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 910
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4926
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 848
Składniki
Na maśle podsmażamy pokrojoną cebulę, dodajemy pokrojoną paprykę ew. pomidora, zasmażamy, dolewamy wodę, dodajemy soczewicę i gotujemy do miękkości (ma się rozpadać), jeśli nie daliśmy pomidora, to teraz jest pora na koncentrat, przyprawy do smaku wg uznania (nie za duzo, to ma być zupa paprykowa).
Gdy się zagotuje, miksujemy dokładnie, dodajemy oliwę (wg mnie podkresla smak, ale mozna ją pominąć, jesli ktos nie lubi), mieszamy, nalewamy, sypiemy koperek i gotowe! Można zabielić śmietaną lub jogurtem jeśli ktoś lubi. Smacznego!