Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ach, co to jest za zupa:). Ta z koncentratu ma coś w sobie, ale z passatą jest jeszcze lepsza. Można podać ją z makaronem lub ryżem. Jeśli okaże się za kwaśna trzeba ją dosłodzić, wszystko zależy od passaty jaką użyjemy - ja lubię kwaśne zupy i nigdy nie dosładzam.
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 4
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 197
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 145
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 4
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 197
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 145
Składniki
Żeberka kroimy na mniejsze kawałki, zalewamy 2 litrami wody. Zagotowujemy, usuwamy szumowiny, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy około 40 minut.
Seler naciowy, natkę pietruszki, cebulę i por drobno siekamy. Marchew i pietruszkę ścieramy na dużych oczkach tarki. Dodajemy do zupy wszystkie warzywa. Gotujemy kolejne 40 minut.
Wlewamy passatę Gotujemy jeszcze 5-10 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Podajemy z makaronem lub ryżem oraz kleksem śmietany.