Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienna zupa warzywna. Może być na mięsie, ale nie musi. Duża ilość warzyw, doprawiona bazyliowym pesto i parmezanem - bomba energetyczna. Smaczna, pożywna, bez nadmiernej ilości kalorii - idealna zupa na chłodne dni.
Przepyszny rosołek jak u mamy
Odsłon: 185
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 3567
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodat...
Odsłon: 153
Przepyszny rosołek jak u mamy
Odsłon: 185
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 3567
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodat...
Odsłon: 153
Składniki
Ugotuj bulion - zalej warzywa (obrane i pokrojone na mniejsze kawałki) zimną wodą, doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 2 godzin na małym ogniu. Po ok. 30 - 45 minutach dodaj zioła i przyprawy. Dodałem jeszcze do bulionu dwa małe pomidory dla otrzymania ładnego koloru. Przecedź bulion i zagotuj. Do wrzącego wrzuć warzywa: najpierw brukselkę, marchew, ziemniaki i pora. Gotuj ok. 15 minut. Wrzuć resztę warzyw. Gotuj jeszcze 10 - 15 minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Gorącą zupę wlej na talerze, do każdego włóż łyżeczkę pesto (dostałem słoiczek liguryjskiego pesto od znajomego - dzięki Beppe) i posyp wiórkami parmezanu. Podawaj.