Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka i przyjemna, zarazem rozgrzewająca zupa, pełna niesamowitych smaków.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7177
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 160
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 350
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7177
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 160
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 350
Składniki
Krewetki razem z pancerzami gotujemy na małym ogniu przez kilka minut od momentu zawrzenia wody(1,4 l). Krewetki wyjmujemy, usuwamy pancerze i oczyszczamy. Bulion przecedzamy. Marchew, seler i pietruszkę obieramy, kroimy w julenkę, dodajemy do bulionu i gotujemy do jej miękkości z dodatkiem sosu, koncentratu pomidorowego, posiekanym czosnkiem oraz imbirem i liściem kaffiru. Po tym czasie dodajemy makaron, krewetki i posiekaną kapustę. Gotujemy jeszcze 2-3 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem i sokiem z limonki. Podajemy z natką pietruszki.