Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca, kaloryczna i smaczna zupa na niedzielny obiad.
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 126
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 145
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 1136
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 126
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 145
Czy grecka sałatka z krewetkami to dobre zestawienie? Oczywiście! Usmaż krewe...
Odsłon: 1136
Składniki
Wykonanie: Ryż ugotować i dobrze opłukać na sicie. Kurę sprawić, umyć, natrzeć solą z czosnkiem, pieprzem i obrumienić na tłuszczu razem z pokrojoną cebulą. Obsmażoną kurę i cebulę przełożyć do garnka i zalać dwoma litrami wrzącej wody. Dodać liść laurowy i ugotować mięso do miękkości. Następnie obrać kurę z kości i włożyć z powrotem do rosołu razem z ugotowanym ryżem.