Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowy przepis na żur. Przepis jest sprawdzony i bardzo go polecam.
Ten makaron ze szparagami i mascarpone stanowi dość nietypowe połączenie smak...
Odsłon: 4985
Prosta i pyszna sałatka na grilla, która zasmakuje całej rodzinie. Przygotuje...
Odsłon: 9350
Cześć, chciałabym się z wami podzielić prostym przepisem na zupę szczawiową....
Odsłon: 75
Beza Pavlova należy do jednych z najtrudniejszych w przygotowaniu ciast, któr...
Odsłon: 3302
Ten makaron ze szparagami i mascarpone stanowi dość nietypowe połączenie smak...
Odsłon: 4985
Prosta i pyszna sałatka na grilla, która zasmakuje całej rodzinie. Przygotuje...
Odsłon: 9350
Cześć, chciałabym się z wami podzielić prostym przepisem na zupę szczawiową....
Odsłon: 75
Beza Pavlova należy do jednych z najtrudniejszych w przygotowaniu ciast, któr...
Odsłon: 3302
Składniki
Wykonanie: Do słoika wsypać płatki owsiane, wymieszać z letnią przegotowaną wodą. Dodać trzy ząbki czosnku i cebulę przekrojoną na pół .Zakwas przykryć płótnem - pozostawić w temperaturze pokojowej na kilka dni. Po dwóch dniach natomiast wyciągnąć cebulę i wymieszać. Po 5 dniach wodę zagotować z przyprawami, osolić i wlać zakwas wcześniej przetarty przez sito. Ponownie zagotować. Do zupy dodać majeranek, czosnek, sól, i pieprz. Zaprawić śmietaną.