Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała zupa jeśli mamy niewiele czasu na gotowanie, a chcemy zjeść coś ciepłego :)
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 515
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3673
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 159
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 709
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 112
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 515
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3673
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 159
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 709
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 112
Składniki
Do garnka z zimną wodą wrzucam białą kiełbasę, włoszczyznę, liść laurowy, ząbek czosnku i 3 ziarenka ziela angielskiego.
Kiedy woda się zagotuje przyprawiam solą i pieprzem, a potem gotuje na wolnym ogniu około pół godziny, tak żeby warzywa były miękkie, a kiełbasa nie straciła smaku. Następnie dodaje koncentrat żurku i gotuję jeszcze chwilę. Zupę zabielam śmietaną 30 % bo jako jedyna mi się nie waży i można ją wlewać od razu do garnka.
Żurek podaję z ugotowanym na twardo i pokrojonym w ćwiartki jajkiem. pokrojonym w kostkę chlebem i pokrojoną w plastry białą kiełbasą. Smacznego!