Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, nie wymagający dużego nakładu pracy.
Aksamitny, lekki, apetyczny, rozpływa się w ustach. Deser podałam w słoiczkac...
Odsłon: 731
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 137
Aksamitny, lekki, apetyczny, rozpływa się w ustach. Deser podałam w słoiczkac...
Odsłon: 731
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 137
Składniki
Smalec lub olej rozgrzewamy na patelni, wrzucamy na to porwane kawałki chleba. Smażymy, aż się zrumienią, dodajemy posiekany czosnek i kminek i jeszcze chwilę smażymy. Odstawiamy z ognia.
Żurki przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, dodajemy do tego podsmażony chleb i natkę pietruszki i gotujemy około 20 minut. Pod koniec przyprawiamy solą i pieprzem. Żurek można zmiksować, będzie miał gładką konsystencję.
Podajemy z jajkiem na twardo lub w wydrążonym chlebie lub bułce, udekorowane natką. Smacznego!!!