Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka z otrąb żytnich i płatków kukurydzianych z dodatkiem borówek amerykańskich
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 448
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23653
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 108
Jak się zrobiło sos musztardowy, to trzeba go użyć, więc i trzeba wymyślać, c...
Odsłon: 448
Przygotuj fasolkę po bretońsku, według sprawdzonego przepisu. Będzie idealna...
Odsłon: 23653
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 108
Składniki
Rozpuszczamy masło, wsypujemy otręby, płatki i cukier, a następnie prażymy aż do rozpuszczenia cukru (kilka minut).
Dosypujemy mąkę, proszek do pieczenia,jajka i mieszamy. Dolewamy mleko w razie konieczności (ciasteczka muszą się dobrze lepić).
Dorzucamy borówki. Formujemy ciasteczka i pieczemy w 200 st. C przez 10-15 minut.