Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super deserek na upalne dni.
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 98
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6594
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 161
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1225
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5682
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 98
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6594
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 161
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1225
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5682
Składniki
Wykonanie: Naczynie posmarować masłem, posypać cukrem waniliowym a brzegi wyłożyć biszkoptami.
Do rondelka wlać wodę, włożyć połamaną czekoladę i rozpuścić ją na parze.
Kiedy czekolada się rozpuści, dodawać po jednym żółtku cały czas ucierając- następnie wystudzić. Oddzielnie ubić śmietankę i oddzielnie białka jaj na sztywno z cukrem. Następnie połączyć z czekoladą , wymieszać delikatnie i wlać do naczynia z biszkoptami i zamrozić przez 5 godzin.