Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe na kolację we dwoje.
Krążki cebulowe z przepisu Smaker oto link do przepisu; https://smaker.pl/prz...
Odsłon: 45
Jogurtowa pianka z galaretką i truskawkami
Odsłon: 120
Bardzo smaczne, z chrupiącą skórką i dość pikantne udka z kurczaka z minimaln...
Odsłon: 58
Krążki cebulowe z przepisu Smaker oto link do przepisu; https://smaker.pl/prz...
Odsłon: 45
Jogurtowa pianka z galaretką i truskawkami
Odsłon: 120
Bardzo smaczne, z chrupiącą skórką i dość pikantne udka z kurczaka z minimaln...
Odsłon: 58
Składniki
Sos: wymieszałem musztardę z majonezem na jednolity aksamitny krem. Dodałem koncentrat pomidorowy, whisky i wszystko delikatnie wymieszałem. Awokado przekroiłem na połówki, usunąłem pestki, miąższ mocno skropiłem sokiem z cytryny. Część miąższu ostrożnie wydrążyłem łyżeczką. Krewetki zalałem wrzątkiem, pozostawiłem kilka minut, a następnie odsączyłem na sicie, przełożyłem do miseczki, skropiłem octem, dodałem kawałki wydrążonego awokado, doprawiłem solą i pieprzem, wymieszałem. Napełniłem sałatką awokado. Całość polałem sosem, udekorowałem kaparami i koperkiem.