Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie dla miłośników awokado i jajek :)
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 172
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 291
Jeśli kiedykolwiek zostało co ryżu z obiadu, zachowaj go w lodówce na następn...
Odsłon: 172
Smaczna, lekka zupa.
Odsłon: 291
Składniki
Awokado myjemy, przekrawamy wzdłuż i wyjmujemy pestkę. Łyżką usuwamy trochę miąższu, żeby zrobić miejsce dla jajek :) . Wbijamy jajka. Szynkę siekamy i posypujemy jajko. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 12-15 minut (tak by białko się ścięło, a żółtko pozostało trochę płynne). Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Smacznego :) Więcej przepisów na blogu Moje Kuchenne Rewelacje :)