Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe babeczki podawane na wiele sposobów. Najlepiej smakują w lecie ponieważ są lekkie. Do tego przepisu najlepsza jest gotowa forma do pieczenia na muffiny lub małe foremki.
Przepis dnia
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 4639
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 206
Najpopularniejszym daniem ze schabu są oczywiście kotlety smażone w panierce....
Odsłon: 45
Przepis dnia
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 4639
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 206
Najpopularniejszym daniem ze schabu są oczywiście kotlety smażone w panierce....
Odsłon: 45
Składniki
Margarynę (masło), cukier , jajo, mąkę oraz olej połączyć i zagnieść ciasto. Jest to ciasto kruche więc powinno łatwo odchodzić od ręki, nie kleić się.
Wyłożyć do foremek, piec 15-20 minut w temperaturze 200 stopni. Wyłożyć i pozostawić do wystygnięcia.
Część malin (około 1 szklanki) przełożyć do miksera. Dodać 2 łyżki cukru i zmiksować. Przełożyć na spód wystudzonych babeczek.
Ubić dobrze schłodzoną śmietankę dodając śmietan - fix. Dzięki niemu bita śmietana nie będzie podchodzić wodą i zdecydowanie się dłużej trzyma.
Do babeczek przełożyć bitą śmietanę, posypać świeżymi owocami.
Na patelni zeszklić wiórki kokosowe z cukrem. Można troszeczke podlać wodą aby cukier sie dobrze rozpuścił. Woda i tak wyparuje. Ostudzonymi, słodkimi wiórkami kokosowymi posypać babeczki. I GOTOWE. SMACZNEGO :)