Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i puszyste muffinki z dodatkiem ricotty, czekolady oraz borówek i malin.
Inna propozycja na salsę do wrapów, do mięsa z grila i nie tylko.
Odsłon: 66
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 62
Jeśli potrzebujesz przepisu na szybki i pożywny obiad, ta zapiekanka ze śmiet...
Odsłon: 1003
Inna propozycja na salsę do wrapów, do mięsa z grila i nie tylko.
Odsłon: 66
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 62
Jeśli potrzebujesz przepisu na szybki i pożywny obiad, ta zapiekanka ze śmiet...
Odsłon: 1003
Składniki
Piekarnik rozgrzać d0 180C, przygotować foremki na muffiny. Masło rozpuścić w rondelku i pozostawić do ostygnięcia. Owoce umyć i osuszyć. Czekoladę posiekać na kawałki. W dużej misce wymieszać obydwie mąki, proszek, cukier oraz sól. W drugiej misce wymieszać jajka z mlekiem oraz ostudzonym masłem. Potem wmieszać ricottę. Masę przelać do sypkich składników i wymieszać do uzyskania gładkiej masy. Na koniec wmieszać łyżką czekoladę oraz owoce. Masę przełożyć do foremek i piec przez 25-30 minut.