Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta Wielkanocne kojarzą mi się z trzema potrawami: żurkiem, babką wielkanocną i mazurkiem. Dlatego żadnej z tych potraw nie powinno zabraknąć. Jedliście kiedyś babkę truskawkową? Jeżeli jeszcze do tej pory nie to warto ją spróbować. Jest przepyszna!
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 87
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 123
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 110
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 879
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 362
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 87
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 123
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 110
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 879
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 362
Składniki
Ta pyszna babka jest prawdziwym hitem na wielkanocnym stole, również jej wykonanie, nie sprawi Wam żadnych problemów. Zaczynamy od zblendowania truskawek na gładką masę. Żółtka ucieramy z cukrem i dodajemy rozpuszczone masło. Wszystko razem miksujemy, a następnie wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i truskawki i również miksujemy. Odstawiamy na bok i zabieramy się za ubijanie białek na sztywną pianę. Gdy już je mamy, delikatnie mieszamy z resztą ciasta i pieczemy w 180°C przez około 40 minut. Smacznego!