Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta masa truskawkowa jest obłędna. Polecam.
Odsłon: 492
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 275
Polecam.
Odsłon: 747
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 592
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 4352
Ta masa truskawkowa jest obłędna. Polecam.
Odsłon: 492
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 275
Polecam.
Odsłon: 747
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 592
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 4352
Składniki
Mąkę pszenną wymieszać z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia.Roztopić białą czekoladę.
Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i ekstraktem waniliowym na puszystą masę Ucierając dodawać po jednym żółtku i po łyżce roztopionej białej czekolady.Cały czas miksować. Wlać sok z pomarańczy, otartą skórkę pomarańczową i wymieszać.
Do masy wsypać wymieszane mąki i miksować na wolnych obrotach, aż wszystkie składniki się połączą.
Ubić białka na sztywną pianę i pomału dodawać do ciasta, delikatnie mieszając.
Formę na babkę wysmarować masłem, posypać tartą bułką lub zmielonymi migdałami. Przelać do niej ciasto i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st.C i piec ok 60 minut, sprawdzając patyczkiem, czy babka jest już upieczona. Patyczek musi być suchy.
Z dwóch łyżek soku pomarańczowego i cukru pudru /ilość cukru na wyczucie/ zrobić lukier i polać babkę. Udekorować kandyzowaną skórką pomarańczową. Babkę można również posypać cukrem pudrem i udekorować wg własnego uznania. SMACZNEGO I WESOŁYCH ŚWIĄT!