Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
TAKA TROCHE INNA BABKA ALE NAPRAWDE SMACZNA
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 17
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 33
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 34
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 17
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 33
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 34
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę.
Dodać cukier,stopniowo żółtka,majonez.
Mąkę /przesianą/ z proszkiem do pieczenia delikatnie wymieszać.
Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao /przesianne/ do drugiej kisiel /suchy/ Ja dodaje wiśniowy albo cytrynowy.
Blaszke z kominkiem wysmarować masłem i posypać bułką tartą.
Część ciasta z kisielem wlać do blaszki, dodać ciasto z kakao /przesianym/ ,a następnie pozostałe ciasto z kisielem.
Piec 40 min. w temp. 180
Udekorować według uznania. Ja polewam ciasto rozpuszczoną czekoladą a jeśli daję kisiel cytrynowy polewam lukrem cytrynowym