Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka o oryginalnym,niepowtarzalnym smaku.
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 95
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12046
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1249
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 50
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 52
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1110
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 95
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12046
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1249
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 50
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 52
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1110
Składniki
Białka ubijam na pianę. Żółtka ucieram z cukrem i cukrem waniliowym, dolewam pod koniec napar kawowy. Ucierając, wsypuję mąkę przesianą z proszkiem. Miksuję z roztopiony i ostudzonym masłem. Łączę z ubitymi białkami. Trzy czwarte ciasta przekładam do natłuszczonej formy z kominkiem. Resztę mieszam ze startą czekoladą. Na wierzch ciasta kawowego wykładam czekoladowe, lekko mieszam. Piekę 60 minut w 180 st. C.
Przygotowuję lukier, ucieram cukier puder z gorącym naparem kawy i rumem. Babkę lukruję.