Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
BARDZO DOBRA BABKA NA BABSKIE /I NE TYLKO / PLOTECZKI.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 19
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 675
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 70
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 182
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 19
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 675
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 70
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 182
Składniki
Czekoladę zetrzeć na tarce. Orzechy zemleć i wymieszać z czekoladą.Mąkę przesiaći i wymieszać z proszkiem do pieczenia.
Masło utrzeć ,dodającstopniowo żółtka i cukier. Wymieszać z maką ziemniaczaną i orzechami z czekoladą.
Połączyć z ubitą pianą z białeki delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć do formy wysmarowanej masłem i obsypanej mąką. Piec 50 minut w temperaturze 180 Sprawdzić patyczkiem czy upieszone.