Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w przygotowaniu i bardzo pyszna
Pyszne i soczyste kotlety mielone? Nic prostszego! Łapcie przepis Arek Gie
Odsłon: 134
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 108
Następny pomysł na zapiekankę warzywną na obiad czy kolację.
Odsłon: 85
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 913
Przepis dnia
Pyszne i miękkie naleśniki, przełożone lekkim farszem ze szpinaku i fety.
Odsłon: 48185
Pyszne i soczyste kotlety mielone? Nic prostszego! Łapcie przepis Arek Gie
Odsłon: 134
Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Szas...
Odsłon: 108
Następny pomysł na zapiekankę warzywną na obiad czy kolację.
Odsłon: 85
Moje ulubione kluski śląskie i to z dziurką. Dziurkę robię dla tego że podoba...
Odsłon: 913
Przepis dnia
Pyszne i miękkie naleśniki, przełożone lekkim farszem ze szpinaku i fety.
Odsłon: 48185
Składniki
Mleko lekko podgrzać i rozpuścić w nim margarynę i cukry.
Przesiać mąkę, dodać drożdże, mleko, olej, jajka. Wszystko wyrobić mikserem. Dodać namoczone rodzynki wymieszane z odrobiną mąki. Wymieszać i wylać do natłuszczonej foremki.
Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na 1-2 godz. w ciepłe miejsce.
Piec ok. 45 min. w temp. 190 st. C.
Polać ulubioną polewą lub lukrem.
Ciasto można też wylać do prostokątnej foremki i posypać kruszonką.
Kruszonka: 0,5 kostki masła + 1 szklanka mąki + 2 łyżki cukru. Masło powinno być lekko schłodzone.
Smacznego