Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto na niedzielny deser. Łatwe i szybkie w wykonaniu.
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 19
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 676
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 70
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 182
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 19
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 676
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 70
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 182
Składniki
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Ciasto przelać do formy do gotowania babek i gotować ok. 1,5 godziny. Forma powinna być zanurzona w wodzie do 3/4 wysokości. Uwagi, sugestie, propozycje :-) Zamiast olejku śmietankowego można użyć jakiegoś innego smaku, w zależności od upodobań. Gotową babkę można posypać cukrem pudrem, polukrować lub polać polewą czekoladową. Ja tym razem posypałem cukrem :) Smacznego!