Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto jest fantastyczne i do tego bardzo proste i szybkie w przygotowaniu :) smacznego wszystkim. Najlepiej piec w 200 stop. wtedy wyrasta naprawdę ładnie :)
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 684
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 23
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 684
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 71
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 186
Składniki
Ubic bialka, potem dodac do tego zóltka i cukier, ubijac mikserem. Do tego dodawac po malu wode, make, olej i proszek do pieczenia ubijac mjkserem. Podzielic ciasto na 2 czesci, do jednej dodac 3 lyzki kakao, a do drugiej dodac 3 lyzki maki, ubic mikserem i piec 40-45 minut w wysmarowanej tluszczem blaszce. doskonale nadaje sie na ciasto pod truskawki, ale wtedy nie dodajemy kakao.